Válaszaim

 

 

Kérdések és válaszok

A könnyebb tájékozódás érdekében összegyűjtöttem az esküvőszervező tanfolyammal kapcsolatban beérkezett gyakori kérdéseket, és válaszokat. Ha még így is van kérdésed, kérdezz bátran e-mailben: info@eskuvoszervezo-tanfolyam.hu.

Milyen lépéseket kell követni az esküvőszervező tanfolyamra jelentkezéskor?

  • Jelentkezésedet e-mailben vagy telefonon várom. Feltétlenül csatold az önéletrajzodat, és írj néhány sort magadról, hogy miért jelentkezel, mit vársz ettől a tanfolyamtól.
  • Kedvező elbírálás esetén értesítést küldünk.
  • Az esküvőszervező tanfolyami helyed foglalásához szükség van a tanfolyami díj felének átutalásához a következő számlaszámra:

Csörnyei Erzsébet (LIZA)

FHB 18203394-07354515-40010018
IBAN jelzőszám:HU62182033940735451540010018

Kérlek hivatkozásként írd rá a neved és a címed, valamint hogy mely modul(ok)on szeretnél várhatóan részt venni.

Jelentkezés

Miért nem indítunk tanfolyamot vidéken?

  • Mert nem szeretnék több száz esküvőszervezőt képezni, akik aztán nem tudnak majd megélni ebből a szakmából.
  • Mert az a célom, hogy adott időszakban megtaláljam azt a néhány nőt, asszonyt, férfiembert, akik igazán tehetségesek.

Mikor indul pontosan a Csörnyei Liza Exkluzív Esküvők által szervezet tanfolyam?
A pontos dátumokról itt tájékozódhatsz: Tanfolyam
Jelentkezéseket folyamatosan a létszám beteléséig fogadunk.

Van maximális létszám az esküvőszervező tanfolyamon?
Igen, a maximális létszám 30 fő.

Milyen fizetési feltételekkel lehet részt venni a Csörnyei Liza esküvőszervező tanfolyamán?
Tanfolyami helyedet a tandíj előleg (a teljes összeg 50%-a) befizetésével biztosíthatod. Az „A-B” modul esetén az előleg: 110.000 Ft.
A fennmaradó 50%-ot a tanfolyam kezdése előtt fél órával helyben kell fizetni.

Hol kerülnek megrendezésre az esküvőszervező tanfolyam előadásai?
A tanfolyamot Biatorbágyon tartjuk.

Milyen napokon van az oktatás?

Az órák modulonként 3 napon keresztül kerülnek oktatásra, az oktatási napokat hétvégére időzítettük.

Az “A” és  a “B” modulban a megadott időpontokban  reggel 9-től délután 19 óráig lesznek megtartva az  adott helyszínen.

Mi a különbség más esküvőszervező tanfolyamok, iskolák és Csörnyei Liza mesterkurzusa között?
Mivel jelenleg még nemzetközi mércével mérve is különleges az, hogy az esküvőszervező egyben az esküvő és a rendezvény dizájn-ját is megtervezi, majd kivitelezi, ezért számunkra nagyon fontos, hogy ezt a technikai és elméleti tudást átadjuk leendő esküvőszervező hallgatóinknak. A szakemberektől megszerzett erős elméleti alapokra támaszkodva a gyakorlatban, éles esküvői helyzetben válik majd a hallgatókból gyakornok, ahol már a saját bőrükön tapasztalhatják meg az esküvőszervező szakma, az álomteremtés művészetének minden gyönyörűségét, és nehézségét.

Milyen típusú esküvőket szervez általában a Csörnyei Liza Exkluzív Esküvők?
Nevünkből adódóan általában exkluzív esküvőket szervezünk. Éves szinten aktívan csak kis számú esküvő szervezését vállaljuk, de konzulensként nagyon sok esküvő dizájn és szervezési munkáiban részt veszünk. Mivel fő területünk az esküvői piacon a magas esztétikai értékkel bíró esküvők megszervezése, ezért nagyon fontos számunkra, hogy a csekélyebb költségkeretekkel rendelkező kedves megrendelő párjaink számára is egyedi esküvőt varázsoljunk. A Képgalériában két olyan esküvőt hoztunk példának, ahol ezt szemléltetni tudjuk.

Kik lesznek az esküvőszervező tanfolyam előadói?
Mivel nagyon fontos számunkra hogy átfogó ismereteket kapjanak hallgatóink, ezért többnyire fizetett óraadó tanáraink lesznek. Olyan szakmai területekről érkeznek az előadóink, melyek szükségesek lesznek egy jó esküvőszervező ismereteinek gazdagításához.
A Budapesti Kommunikációs főiskola oktatói fogják tartani a specifikus órákat, valamint az általunk más szakmai területeken nagyra tartott szakemberek.

Mi inspirálja Csörnyei Lizát, hogy tovább adja féltett titkait?
Sajnos az esküvőszervező szakma olyan mértékben felhígult az olcsó, kommersz esküvőszervező tanfolyamoknak köszönhetően, hogy szükség van arra, hogy radikálisan gondolkozást és üzleti szemléletet váltson, felzárkózva ezzel a nemzetközi esküvőszervezési színvonalhoz. Ami jelenleg többnyire Magyarországon folyik, azt nem lehet esküvőszervezésnek nevezni. Hogy a jövőben ez megváltozzon, szükség van egy fantasztikus vér- és gondolatfrissítésre. Tisztelet persze azon nagyon kevés esküvőszervező irodának, akikkel a Csörnyei Liza Exkluzív Esküvő iroda szakmai kapcsolatot ápol, melyek közül egyik sem jutalékos esküvőszervező.

Milyen lehetőségek vannak végzett esküvőszervező hallgatóként Magyarországon és külföldön?
Mivel szerencsére nagyon sok esküvői pár dönt úgy, hogy boldogságban és békességben szeretnék megélni esküvőjük napját, ezért ez a szakma jelenleg fejlődőben van. Remélhetőleg az új és leendő esküvőszervezőink még tovább fogják öregbíteni az esküvőszervező szakma hírnevét.
Ha megfelelő nyelvtudással és elég ambícióval rendelkezel ahhoz, hogy külföldön is kipróbáld magad az esküvőszervezés területén, a megfelelő tárgyi tudást tanfolyamunk biztosítani fogja hozzá.

Államilag nyilvántartott-e a Csörnyei Liza Exkluzív Esküvők által szervezett esküvőszervező tanfolyam?
Igen. Nyilvántartási számunk: 00529-2011, de az új felnőttképzési törvény szerint már nem szükséges engedély.

Mennyire kötött formában történik az oktatás?
A lehetőségekhez képest oldott légkörben folyik az oktatásunk. Lesznek majd napok, amikor sütizős, kávézós, sztorizgatós órát tartunk, és bizony lesznek napok, amikor kőkemény tanulás lesz. Kéretik lelkiekben felkészülni rá!

Milyen gyakorlatot ad az esküvőszervező tanfolyam “A – B” modulja?
Az “A – B” modul elméleti oktatás. Csak a “C” modul gyakorlati oktatás.
Az “A” modulban lehetőség lesz gyakorlati példák alapján az elméleti tudást csiszolni.  Lesznek szituációs játékok, ahol elsajátíthatják azokat a  praktikákat, amelyet időnként nem árt a tarsolyban tartani minden jó esküvőszervezőnek.
A „C” modulban virágkötészeti és dekoratőri gyakorlati és elméleti és gyakorlati képzést kapnak hallgatóink. A segítségemmel és egy gyakorlott virágkötő segítségével saját virágkötészeti műremekeket hozhatnak létre. Ezt akár le is fotózhatják, és a későbbiekben, mint referencia anyagként fel is tüntethetik. Keresünk egy szép környezetet, ahol méltóképpen tudják bemutatni az adott elkészült virágkötészeti műremeket és ezzel segítve a szakmában az elrugaszkodást, mert már lesz saját referenciája a hallgatónknak. Nem kell mások munkáival indulnia, hanem lesz saját munka, amire büszke lehet.
Valamint 5 órát fogunk azzal eltölteni, hogy a Szigetszentmiklósi Flóra Hungária piacon rendes éles piacidőben teszünk egy kellemes bejárást. Itt átnézzük azokat a praktikus gyakorlati lépéseket, amivel nagyon sok pénz és idő fölösleges kidobásától megkímélhetjük a kezdő esküvőszervező dekoratőrt. Ennek ideje várhatóan március végén, április elején lesz, hogy élő egyenesben kapják meg hallgatóink a virágok lehengerlő dózisát. Bejárjuk majd a számunkra kedves virágkötészeti nagykereskedéseket, ahol be lehet szerezni azokat a dizájn elemeket is, amitől még extrább és még különlegesebb lesz az egész esküvői dekoráció. Stílusgyakorlatokat is készítünk majd, úgyhogy mindenképpen egy nagyon érdekes napoknak nézünk elébe.

Hogy kell elképzelni egy oktatási napot?

Az oktatási nap reggel 9-kor kezdődik. Kötetlen oldott hangulatban. A saját kertemben, házamban. Ez azért is praktikus mert a házam padlásán több mázsányi váza, maradék anyagokból hegyek találhatóak, tehát nem kell elszaladni a boltba, ha valamire szükségünk lenne az oktatás során.

Délben tartunk egy órás ebédszünetet. Ez főleg arra jó, hogy kicsit magadról tudj kötetlenül beszélni, együtt tudunk ebédelni. Megoldjuk valahogyan, vagy rendelünk ebédet, vagy ha van időm főzök nektek valami finomat. (Nyugi ehető lesz!)

A tanfolyam- csoportos konzultáció minden nap délután 16-kor lesz. Ha van kedved viszont még maradhatsz nálam ameddig csak jól esik. Általában megfigyelt tény, hogy ezeken az alkalmakon szövődnek életre szóló barátságok, valamint fontos üzleti kapcsolatok is.

Ezt a kétszer 3 napot igyekszünk majd maximálisan kihasználni. Nem csak az esküvőszervezésről fogok neked beszélni, hanem arról, milyen fontos, hogy nőként is megálld a helyed, valamint anyaként, és vállalkozóként is.

Szükséges valamilyen előképzettség az esküvői virágkötészethez (C modul)?

Nem szükséges. Az alapoktól indulunk. Ha igény van rá, akkor tudok személyes konzultációt biztosítani azok számára is, akik már elsajátítottak az előéletük során gyakorlati tapasztalatot a virágkötészet terén. Itt már csak azokat a dolgokat nézzük át, amelyek az én munkámban már beváltak és lehet ötvözni a két szemléletet, hogy még sikeresebb legyél az esküvői virágkötészet, dekoráció területén.

Hány esküvőszervező tanfolyam indul egy évben?
Évente maximálisan 4 alkalommal tudjuk elindítani az „A – B” modul esküvőszervező tanfolyamot.
A „C” esküvői dekoratőr modulunkat maximum 2 alkalommal tudjuk elindítani.

Van-e lehetőség visszalépésre?
Igen, biztosítunk erre is lehetőséget. Azonban a befizetett előleget már nem áll módunkban visszaadni, ha az a tanfolyam indulása előtti 90. nap után kerül visszamondásra.

A legfrissebb információkat megtalálod Facebook oldalunkon: http://www.facebook.com/eskuvoszervezotanfolyam

Baráti üdvözlettel:
Csörnyei Liza

www.lizaeskuvo.hu
www.exkluziveskuvo.blog.hu
www.facebook.com/eskuvoszervezok